Pas på tænderne – de skal holde længe

Pas på tænderne – de skal holde længe

I Danmark lever vi i et oplyst og meget velfungerende samfund. Måske er det derfor, vi til tider falder ind i dårlige vaner, da det er så nemt at komme på skæv kurs over lidt dovenskab.

Om det er årsagen til, at særligt flere unge fravælger at gå til tandlægen, skal stå usagt. Men desværre har undersøgelser vist, at særligt de unge studerende i Danmark springer deres rutinemæssige undersøgelser hos tandlægen over. Det kan være en dum idé, fortæller vores lokale tandlæge i Randers, som vi har rådført os med for at bringe disse argumenter for, hvorfor du skal passe på dine tænder og huske din tandlæge.

Tandlægen er præventiv

Når du går til tandlægen for at få udført et rutinemæssigt tjek, får du renset dine tænder og kontrolleret dem for huller, syreskader m.m. Hvis dine tænder dog allerede ser fine ud, kan det være, du bliver fristet til at springe turen til tandlægen over, så du kan spare de få hundrede kroner, der måske kan føles af meget, hvis du er på SU. Men! Tandlægen er ikke bare en fagperson, som hjælper dig med at konstatere, om dine tænder er fine her og nu. Din tandlæge kender dit tandsæt og kan se, når der er tidlige tegn på et påbegyndende problem. Det gør det muligt for tandlægen at rådgive dig, så du kan undgå at problemet vokser sig større og måske bliver både dyrt og kompliceret! For det er først her, at dine regninger begynder at blive store, da tandbehandling kan være kompliceret og omfattende.

Den tandlæge har dog i de tidlige stadier mulighed for at påpege, hvis du er ved at slide tandkødet, hvis du er ved at få problemer med caries eller hvis der er en tredje ting, du skal være opmærksom på. Det kan forhindre fremtidige smerter på både tandsættet og din pengepung!

Husk tandlægen er reguleret

Som studerende kan det være fristende at spare pengene fra rutinebesøget. Men husk, at det som regel blot koster et par hundrede kroner, da rutineeftersynet er reguleret – og tilmed med statsstøtte.

Husk derfor din aftale – og få passet dine tænder. De skal jo holde længe.

                                                                                                            

admin